Friss topikok

2012.03.03. 17:25 a mesélő

Mesés utazás a rengetegben

Címkék: mese kirándulás grimm hófehérke jancsi és juliska fekete erdő

200 éves a Grimm-fivérek első kötete, és így az abban szereplő Jancsi, Juliska és Hófehérke is (legalábbis írott formában). 

Az évforduló alkalmából a Condé Nast utazási magazin tündérmese túrát ajánl a németországi Fekete-erdőben, amely annyi mese fontos helyszínéül szolgált.

Ha Ti is követni szeretnétek az erdőben a kenyérmorzsákat, benevezhettek egy körútra. Ha mindent meg szeretnétek nézni, négy napot minimum érdemes szánni a körülbelül 600 kilométer hosszú túrára.

Az út egyszerre követi a Grimm-testvérek útját és a mesék helyszíneit.

Frankfurt mellől indulva először útba ejthetjük a testvérek szülővárosát, Hanau-t, valamint Steinau-t is, ahol a fivérek gyerekkorukat töltötték. A ház, amelyben éltek, ma az életüket bemutató múzeum. A kis falu pedig olyan mesés, hogy az ott töltött idő részben maga is segít megérteni, miért kezdtek a fiúk varázslatos történeteket írni.


A fivérek apjuk halála után szegényházba kerültek, majd Kasselben éltek majd’ 30 éven át.

A város mellett található Wilhelmshöhe Park a túra egyik fő látványossága: egy több száz éve épülő, valóban mesébe illő környezet.

Ennek közelében pedig ma is áll egy Brauhaus, ahol a testévek a legtöbb mesét lejegyezték, Dorothea Viehmann történetei alapján.


A Grimm-fivérek szülőháza, ma múzeum

A Grimm-testvérek Kedvenc játszóhelye

Wilhelmshöhe mesepark

Szálláshely - Schloss Waldeck

 

 

Szálláshely - Schlosshotel Münchhausen

 

Egyébként minden szálláshely tartogat valami meseit: van, ahol malacot ehetünk vagy sült patkányfarkat (persze ez is malacból készül).

Ti megkóstolnátok?

Mesehős a Fekete-erdőből:)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamimese.blog.hu/api/trackback/id/tr974284220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása